Hoenties ginger en rye whiskey sour


Een simpele variant op de whiskey sour die een beetje speelt met de combinatie rye spice / gember. Ik drink mijn sours niet zo overdreven zuur, want ik vind sours al snel te veel citroensap en te weinig drank hebben en ik wil graag een beetje van mijn whiskey terugvinden in het vruchtensap, anders kun je net zo goed gewoon een limoncellotje pakken.

Voor een Boston versie van dit drankje kun je er 30ml eiwit aan toevoegen voor een leuk schuimkraagje en wat uitgerondere smaken (wel eerst droog schudden!).
Ik doe dat in deze niet omdat ik juist een wat scherper gembersmaakje zoek. Als je meer gember wil, en minder zoet, dan kun je de gembersiroop ook 1:1 water:suiker maken en er wat meer siroop in doen, maar dan wordt je drankje dus ook citroeneriger.

Ingrediënten

1 deel citroensap

1 gembersiroop (250 gram gember koken in 100 gram water en 150 suiker, langzaam laten afkoelen en tijdje in de koelkast laten trekken)

6 delen rye whisky (ik had Rittenhouse 100 proof)

2 splashes angustura bitters

ijsblokjes

Bereidingswijze

Zet een tumbler gevuld met een blokje ijs en water in het vriesvak.

Mix de drank en schud 20/25 seconden.

Neem de tumbler uit de vriezer, en gooi het water en het ijs weg.

Schenk het in de tumbler na dubbel zeven.


Over hoentie

Docent, geograaf, sportman, schaker, schrijver, kaas, koffie, lezen, reizen, sauna's, jongleren, behoorlijk beroerd schaken, zelfverklaard sitcom expert, amateurkok, bon-vivant, nerd, kunst, HBO series, jonge hond.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.