Hoenties gortdroge sinaasappelspritz


Voor wie een slechte prosecco cadeau krijgt, of er een gekocht heeft zonder eerst te proeven bestaan er vele mogelijkheden. Dit is een subtiele oplossing die een mindere wijntje omtovert in een bubbalicious drankje voor een warme middag in de tuin.

Ingrediënten

1 deel Cointreau (of Curaçao, of een andere triple sec)

3 delen martini extra dry vermout

5 delen prosecco (of cava of andere bubbelwijn)

2 blokjes ijs

eventueel 1 schijfje gedroogde sinaasappel

Bereidingswijze

Zet een wijnglas gevuld met een blokje ijs en water in het vriesvak.

Mix de triple sec met de droge martini en een van de twee blokjes ijs. Roer ongeveer 30 seconden.

Neem het wijnglas uit de vriezer, en gooi het water weg. Schenk het martini/triplesec mengsel uit in het glas.

Vul het glas af met de prosecco.

Eventueel garneren met de gedroogde sinaasappelschijf.

Zoeter/droger

Als je de gortdroge sinasappelspritz zoeter wilt, dan mix je het triple sec/martini mengsel niet 1:3, maar 1:2, of varieer je met de droogheid van je basiswijn.

Als je de gortdroge sinasappelspritz gortdroger wilt, dan mix je het triple sec/martini mengsel niet 1:3, maar 1:4 of doe je er een deeltje wijn minder in.


Over hoentie

Docent, geograaf, sportman, schaker, schrijver, kaas, koffie, lezen, reizen, sauna's, jongleren, behoorlijk beroerd schaken, zelfverklaard sitcom expert, amateurkok, bon-vivant, nerd, kunst, HBO series, jonge hond.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.